Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Comunicat de presă nr. 2/2023 – Termen limită – 02 iunie 2023 – Înscrieri la învățământul postliceal militar – Media de admitere va fi calculată pe baza rezultatelor obținute la examenul de bacalaureat

ROMÂNIA
MINISTERUL APĂRĂRII NAȚIONALE

CENTRUL MILITAR JUDEȚEAN

ADRESA : Strada Sucevei, nr. 2

BOTOȘANI

tel 0231-512 495; Fax 0231-512 893

COMUNICAT DE PRESĂ NR . 2/2023

În atenția

DOMNULUI/DOAMNEI PRIMAR/SECRETAR GENERAL

Pentru buna informare a opiniei publice din UAT-ul dumneavoastră și în limita posibilităților, vă adresăm rugămintea de a publica/difuza următoarele informații de interes general din partea Biroului informare-recrutare al Centrului Militar Județean BOTOȘANI , vă rugăm să analizați posibilitatea prezentării ofertei educaționale a Ministerului Apărării Naționale pentru anul 2023 – 2024:

****

Țintește sus

FII CEL MAI BUN !

****

Centrul Militar Județean Botoșani, prin Biroul Informare-Recrutare , structura specializată în domeniu a Ministerului Apărării Naționale care se ocupă de promovarea profesiei militare și recrutarea (înscrierea) candidaților – băieți și fete – pentru cariera militară, aduce la cunoștință celor interesați că au început înscrierile pentru instituțiile militare de învățământ postliceal pentru anul de învățământ 2023-2024, după cum urmează:

1. ÎNVĂȚĂMÂNT POSTLICEAL – pentru formarea SUBOFIȚERILOR cu durata studiilor 1 an – 1031 de locuri, astfel :

Termenul limită de înscriere a potențialilor candidați este de 02 iunie 2023.

– Școala Militară de Maiștri Militari şi Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” din Pitești (1 an): – 614 de locuri pentru subofițeri;

– Școala Militară de Maiștri Militari şi Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” din localitatea Boboc, județul Buzău (1 an): – 95 de locuri pentru subofițeri;

– Școala Militară de Maiștri Militari şi Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică din Sibiu (1 an): – 178 de locuri pentru subofițeri;

– Școala Militară de Maiștri Militari şi Subofițeri de Logistică „Gheorghe Lazăr ” din Chitila, județul Ilfov (1 an): – 126 de locuri pentru subofițeri.

Se pot înscrie elevii care sunt înmatriculați în clasa a XII-a și candidați cu diplomă de bacalaureat care nu depășesc vârsta de 28 de ani în cursul anului 2023.

2. ÎNVĂȚĂMÂNT POSTLICEAL – pentru formarea MAIȘTRILOR MILITARI cu durata studiilor 2 ani – 444 de locuri, astfel :

Termenul limită de înscriere a potențialilor candidați este de 02 iunie 2023.

– Școala Militară de Maiștri Militari şi Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” din Pitești (2 ani): – 86 de locuri pentru maiștri militari ;

– Școala Militară de Maiștri Militari şi Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” din localitatea Boboc, județul Buzău (2 ani): – 91 de locuri pentru maiștri militari;

– Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral I. Murgescu” din Constanța, județul Constanța (2 ani): – 129 locuri pentru maiștri militari;

– Școala Militară de Maiștri Militari şi Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică din Sibiu (2 ani): – 97 de locuri pentru maiștri militari;

– Școala Militară de Maiștri Militari şi Subofițeri de Logistică „Gheorghe Lazăr ” din Chitila, județul Ilfov (2 ani): – 41 de locuri pentru maiștri militari.

Se pot înscrie elevii care sunt înmatriculați în clasa a XII-a și candidați cu diplomă de bacalaureat care nu depășesc vârsta de 28 de ani în cursul anului 2023.

Ordinea etapelor pe care le vor parcurge potențialii candidați este următoarea:

1. Înscriere – pe platforma destinată înscrierii online a candidaților, în rețeaua INTERNET pe website-ul : www.recrutaremapn.ro (prin crearea conturilor de utilizator – pe numele candidatului, introducerea datelor personale ale candidatului, încărcarea documentelor personale ale candidatului în format JPG sau PDF și transmiterea acestora către biroul informare-recrutare) sau la sediul biroului informare-recrutare, astfel:

– Învățământul postliceal militar (maiștri militari și subofițeri) – până la data de 02 iunie 2023;

2. Selecție – în cadrul Centrului zonal de selecție și orientare Câmpulung Moldovenesc:

– Învățământul postliceal militar (maiștri militari și subofițeri) – până la data de 09 iunie 2023;

3. Finalizarea dosarului de candidat – numai după parcurgerea tuturor etapelor anterioare – la sediul biroului informare-recrutare:

– Învățământul postliceal militar (maiștri militari și subofițeri) – până la data de 10 iulie 2023;

4. Media de admitere va fi calculată pe baza rezultatelor obținute la examenul de bacalaureat.

Ierarhizarea candidaților se realizează strict în ordinea descrescătoare a mediei examenului de bacalaureat și a opțiunilor acestora exprimate în cererea de înscriere, în conformitate cu datele specificate:

– Învățământul postliceal militar – sesiunea I:

– 03 august 2023 – pentru categoria subofițeri (toate instituțiile de învățământ);

– 09 august 2023 – pentru categoria maiștri militari (toate instituțiile de învățământ).

– Învățământul postliceal militar – sesiunea a II-a:

– 31 august 2023 – pentru ambele categorii de personal – maiștri militari și subofițeri (toate instituțiile de învățământ).

Candidații care au întocmit dosarele în perioadele stabilite pentru învățământul postliceal din subordinea Ministerului Apărării Naționale vor efectua vizita medicală obligatorie și cea specifică în funcție de ierarhizare, iar informarea acestora va fi efectuată de către instituția de învățământ militar pentru care au întocmit dosarul de candidat și au susținut examenul de admitere.

Chiar dacă foarte mulți tineri consider că mai este suficient timp până la termenul de finalizare a dosarului de candidat pentru anul de învățământ 2023-2024, recomand celor interesați să ne viziteze cât mai curând la sediul biroului informare recrutare sau pe pagina de socializare – facebook a Centrului Militar Județean Botoșani , situat în strada Sucevei, nr. 2, în zilele lucrătoare de luni, miercuri, joi, vineri între 08.00-16.00, și marți între orele 10.00-18.00 iar informațiile suplimentare se pot obține la telefoanele 0231-518 086, 0231-512 495, 0231-512 850, int. 104, 106, pentru a se informa din timp privind criteriile ce trebuie îndeplinite dar și cu privire la etapele ce trebuie urmate până la ierarhizarea candidaților.

Detalii suplimentare se găsesc și pe internet, pe site-ul oficial al Ministerului Apărării Naționale, la adresa www.mapn.ro , www.recrutare.mapn.ro sau pagina de facebook a Centrului Militar Județean Botoșani.

Întocmit

Șef Birou Informare-Recrutare

Lt.col.

Ștefan – Dorin ȚICALO

tel. fix 0231 – 518 086

În cazul în care se vor modifica termenele finale acestea vor fi postate pe pagina de Facebook – Centrul Militar Județean Botoșani.

VĂ MULȚUMIM.

Biroul informare-recrutare – Centrul militar județean Botoșani

Telefon 0231 518 086

În timpul orelor de program

Ultima actualizare: 11:05 | 19.06.2024

Sari la conținut