Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Comunicat de presă nr. 8/2023 – Înscrieri pentru categoria REZERVIST VOLUNTAR – Termen limită – 25 august 2023

 ROMÂNIA

MINISTERUL APĂRĂRII NAȚIONALE

CENTRUL MILITAR JUDEȚEAN

ADRESA : Strada Sucevei, nr. 2

BOTOȘANI

tel 0231-512 495; Fax 0231-512 893

Persoane de contact :

                                                                                                                                                                  Lt.col. Ștefan – Dorin ȚICALO

                                                                                                            tel 0745 368 158

****

În atenția

DOMNULUI/DOAMNEI PRIMAR/SECRETAR GENERAL

       Pentru buna informare a opiniei publice din UAT-ul dumneavoastră și în limita posibilităților,  , vă adresăm rugămintea de a publica/difuza următoarele informații de interes general  din partea Biroului informare-recrutare al Centrului Militar Județean BOTOȘANI privind înscrierea la categoria REZERVIST VOLUNTAR

COMUNICAT DE PRESĂ NR.8/2023

 

            Pentru buna informare a opiniei publice și în limita spațiului redacțional disponibil, vă adresăm rugămintea de a publica/difuza următoarele informații de interes general din partea Biroului informare-recrutare al Centrului Militar Județean Botoșani ,,General GHEORGHE AVRAMESCU”:

****

Ministerul Apărării Naționale continuă procesul de recrutare

pentru îndeplinirea serviciului militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar

            Centrul militar județean Botoșani ,,General GHEORGHE AVRAMESCU”, prin biroul informare-recrutare, structura specializată în domeniu a Ministerului Apărării Naționale care se ocupă de promovarea profesiei militare și recrutarea (înscrierea) candidaților pentru cariera militară, aduce la cunoștință celor interesați că s-a pelungit perioada de înscriere pentru cei care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar în Armata României, până la data de 25 august 2023.

 

Rezerviștii voluntari reprezintă personalul selecționat pe bază de voluntariat, care consimte pe bază de contract individual pe durată determinată, să încadreze funcții în statele de organizare ale structurilor din cadrul instituțiilor cu atribuțiunii în domeniul apărării și securității naționale.

 

Astfel, pentru anul 2023 sunt disponibile 2187 de posturi de rezerviști voluntari (ofițeri – 491 posturi, maiștri militari – 88 posturi, subofițeri – 460 posturi, gradați și soldați – 1148 posturi), în unități militare din municipiul București și județele – Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov ,Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Sălaj, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vaslui și Vrancea.

În județul Botoșani, pentru anul 2023 sunt disponibile 101 posturi pentru categoria de rezervist voluntar – ofițeri 23 de posturi, maiștri militari 3 posturi, subofițeri 25 de posturi și soldați gradați 50 de posturi.

 

Se pot înscrie persoanele de cetățenie română cu domiciliul stabil în România de cel puțin 6 luni la data depunerii cererii de înscriere, cu vârsta minimă de 18 ani și care nu împlinesc vârsta de 51 ani (pentru soldați gradați) înainte de data semnării primului contract și 55 ani (pentru ofițeri, maiștri militari și subofițeri) înainte de data depunerii cererii de înscriere la biroul informare-recrutare.

         Pentru categoria soldat gradat rezervist voluntar potențialii candidați trebuie să fie  absolvenți cel puțin al ciclului inferior liceal (în conformitate cu Legea nr. 1/2011 – Legea educației naționale cu modificările și completările ulterioare).

        Pentru categoria maistru militar rezervist voluntar potențialii candidați trebuie să fie absolvenți ai învățământului liceal cu diplomă de bacalaureat și ai studiilor postliceale de profil corespunzător armei/specialității militare pentru care candidează.

       Pentru categoria subofițer rezervist voluntar potențialii candidați trebuie să fie absolvenți ai învățământului liceal cu diplomă de bacalaureat.

      Pentru categoria ofițer rezervist voluntar potențialii candidați trebuie să fie absolvenți ai învățământului liceal cu diplomă de bacalaureat și ai studiilor universitare de licență sau de master de profil corespunzător armei/specialității militare pentru care candidează.

***

Pentru a participa la concursul de repartizare pe funcții, candidații vor parcurge următoarele etape:

o    prezentarea la sediul biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar județean Botoșani în vederea recrutării (înscrierii) candidaților și întocmirea dosarului de candidat – până la data de 25 august 2023;

o    susținerea a două teste aptitudinale, care sunt apreciate cu „Admis” sau „Respins” (de evaluare psihologică și de evaluare a aptitudinilor fizice) la Unitatea Militară 01175 Iași, bld. Carol nr.55 – – până la data de 01 septembrie 2023;

o    efectuarea unui examen medical la o clinică militară – cea mai apropiată fiind Spitalul Clinic de Urgență Militar „Doctor IACOB CZIHAC” – IAȘI – str, Berthelot Henri Mathias, nr. 7 – 9- IAȘI – în perioada– până la data de 08 septembrie 2023;

o    finalizarea dosarului de candidat – numai după parcurgerea tuturor etapelor anterioare la sediul biroului informare-recrutare – până la data de 15 septembrie 2023;

o    repartizarea pe unități militare, funcții, arme și specialități militare – în perioada: – 18 septembrie 2023– 22 septembrie 2023;

o    perioadă de instruire a candidaților repartizați în centrele de instruire/unități militare a soldaților gradați rezerviști voluntari – fără pregătire militară anterioară – în perioada 30 octombrie 2023 – 17 noiembrie 2023.

Candidații trebuie să îndeplinească o serie de criterii de recrutate generale și specifice. Pentru o informare detaliată privind criteriile dar și documentele necesare întocmirii dosarului de candidat, botoșănenii interesați sunt așteptați la sediul biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar județean Botoșani ,,General GHEORGHE AVRAMESCU”, situat în strada Sucevei nr. 2, în zilele lucrătoare de luni, miercuri, joi și vineri între orele 08.00-16.00 și marți între orele 10.00-18.00.

Informațiile suplimentare se pot obține la telefoanele  0231-518 086, 0231-512 495, 0231-512 850, int. 104, 106.

Detalii suplimentare se găsesc și pe internet, pe site-ul oficial al Ministerului Apărării Naționale, la adresa www.mapn.ro  sau pagina de facebook a Centrului Militar Județean Botoșani.

                              

                                            Întocmit

                             Șef Birou Informare-Recrutare

                             Locotenent colonel

                                                               Ștefan-Dorin ȚICALO

                             tel. fix 0231 – 518 086

 În cazul în care se vor modifica termenele finale acestea vor fi postate pe pagina de Facebook – Centrul Militar Județean Botoșani.

 

 

VĂ MULȚUMIM.

Biroul informare-recrutare – Centrul militar județean Botoșani

Telefon 0231 518 086

În timpul orelor de program

Ultima actualizare: 14:15 | 10.04.2024

Sari la conținut