Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Comunicat de presă nr. 9/2023 – Înscrieri pentru categoria soldat gradat profesionist – Termen limită – 22 septembrie 2023

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ NR.9/2023

În atenția

DOMNULUI/DOAMNEI PRIMAR/SECRETAR GENERAL

       Pentru buna informare a opiniei publice din UAT-ul dumneavoastră și în limita posibilităților,  , vă adresăm rugămintea de a publica/difuza următoarele informații de interes general  din partea Biroului informare-recrutare al Centrului Militar Județean BOTOȘANI privind înscrierea la categoria soldat gradat profesionist.

Țintește sus

FII CEL MAI BUN !

Ești o persoană dinamică, energică, ești atras de ținuta și activitatea militară ?

Acum este momentul !

Alege o carieră plină de satisfacții – cariera militară !

****

Centrul Militar Județean Botoșani, prin Biroul Informare-Recrutare , structura specializată în domeniu a Ministerului Apărării Naționale care se ocupă de promovarea profesiei militare și recrutarea (înscrierea) candidaților – băieți și fete – pentru cariera militară, aduce la cunoștință celor interesați că s-au reluat înscrierile pentru posturile de soldat gradat profesionist pentru anul de instruire 2023.

Ministerul Apărării Naționale continuă procesul de recrutare

pentru posturile de soldat gradat profesionist

Centrul militar județean Botoșani, prin biroul informare-recrutare, până pe data de 22 septembrie 2023, desfășoară o campanie de recrutare pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de soldat gradat profesionist în Armata României.

Astfel, pentru seria a II-a în anul 2023 sunt disponibile 2531 posturi de soldat gradat profesionist, în unități militare din județele – Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud,  Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu,  Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și din  municipiul București.

Prezentarea în detaliu a Planului de recrutare a candidaților pentru posturile de soldat gradat profesionist în activitate care conține numărul de posturi pe arme/specialități militare, pe unități militare și localitățile de dispunere a acestora se face doar la sediul biroului informare-recrutare afișate la sediul Centrului militar județean Botoșani.

Se pot înscrie persoanele de cetățenie română cu domiciliul stabil în România de cel puțin 6 luni la data depunerii cererii de înscriere, cu vârsta minimă de 18 ani și care nu depășesc vârsta de 45 ani la data finalizării programului de instruire și care sunt absolvenți cel puțin al ciclului inferior liceal (în conformitate cu Legea nr. 1/2011 – Legea educației naționale cu modificările și completările ulterioare).

Candidații trebuie să îndeplinească o serie de criterii de recrutate generale și specifice. Pentru o informare detaliată privind criteriile dar și documentele necesare întocmirii dosarului de candidat, botoșănenii interesați sunt așteptați la sediul biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar județean Botoșani, situat în strada Sucevei nr. 2, în zilele lucrătoare de luni, miercuri, joi și vineri între orele 08.00-16.00 și marți între orele 10.00-18.00.

Informațiile suplimentare se pot obține la telefoanele 0231-518 086 sau 0231-512 495, 0231-512 850, int. 104, 106.

De asemenea, candidații proveniți din rândul cetățenilor fără pregătire militară vor fi consiliați în ceea ce privește exprimarea opțiunilor, în sensul orientării către arme/servicii și specialități militare pentru care aceștia prezintă abilități și aptitudini.

Detalii suplimentare se găsesc și pe internet, pe site-ul oficial al Ministerului Apărării Naționale sau pagina de facebook a Centrului Militar Județean Botoșani.

 

Întocmit

                             Șef Birou Informare Recrutare

                             Locotenent colonel

                                         Ștefan – Dorin ȚICALO

                             tel. fix 0231 – 518 086

 

 În cazul în care se vor modifica termenele finale acestea vor fi postate pe pagina de Facebook – Centrul Militar Județean Botoșani.

 

 

VĂ MULȚUMIM.

Biroul informare-recrutare – Centrul militar județean Botoșani

Telefon 0231 518 086
În timpul orelor de program

Ultima actualizare: 11:05 | 19.06.2024

Sari la conținut