Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Înscrieri pentru învățământul liceal pentru anul de învățământ 2023-2024

 ROMÂNIA

MINISTERUL APĂRĂRII NAȚIONALE

CENTRUL MILITAR JUDEȚEAN

ADRESA : Strada Sucevei, nr. 2

BOTOȘANI

tel 0231-512 495; Fax 0231-512 893

 COMUNICAT DE PRESĂ NR.1/2023

                                                                                   În atenția

DOMNULUI/DOAMNEI PRIMAR/SECRETAR GENERAL

       Pentru buna informare a opiniei publice din UAT-ul dumneavoastră și în limita posibilităților,  vă adresăm rugămintea de a publica/difuza următoarele informații de interes general  din partea Biroului informare-recrutare al Centrului Militar Județean BOTOȘANI , vă rugăm să analizați posibilitatea prezentării ofertei educaționale a Ministerului Apărării Naționale pentru anul 2023 – 2024:

 ****

Țintește sus

FII CEL MAI BUN !

****

Centrul Militar Județean Botoșani, prin Biroul Informare-Recrutare , structura specializată în domeniu a Ministerului Apărării Naționale care se ocupă de promovarea profesiei militare și recrutarea (înscrierea) candidaților – băieți și fete – pentru cariera militară, aduce la cunoștință celor interesați că au început înscrierile pentru instituțiile militare de învățământ liceal pentru anul de învățământ 2023-2024, după cum urmează:

ÎNVĂȚĂMÂNT LICEAL  MILITAR – COLEGII NAȚIONALE MILITARE, astfel  :

Există 5 colegii naționale militare – 816 de locuri:

–          Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza – 168 de locuri;

–          Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia – 168 de locuri;

–          Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc – 168 de locuri;

–          Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova – 168 de locuri;

–          Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” , Constanța – 144 de locuri.

Criterii specifice de recrutare (înscriere):

–          vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2023 (anul desfășurării concursului de admitere);

–          absolvenți ai învățământului secundar inferior sau gimnazial sau să facă dovada absolvirii acestuia până la data clasificării finale – ultima etapă a concursului de admitere.

Absolvenții clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenți și au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ, în învățământul liceal sau profesional, nu se pot înscrie în vederea participării la procesul de recrutare, selecție și admitere în clasa a IX-a la învățământul liceal militar.

Termenul limită de înscriere este de 24 martie 2023 orele 16.00.

Ordinea etapelor pe care le veți parcurge este următoarea:

1. Înscriere – se execută pe platforma destinată înscrierilor online a candidaților în rețeaua INTERNET – www.recrutaremapn.ro  (prin crearea conturilor de utilizator, introducerea datelor personale, încărcarea documentelor personale în format JPG sau PDF și transmiterea lor către biroul informare – recrutare) sau la sediul biroului informare – recrutare până la data de 24 martie 2023;

2. Selecție – în cadrul Centrului zonal de selecție și orientare Câmpulung Moldovenesc – în perioada 06 februarie – 11 aprilie 2023;

Selecția constă în probe psihologice și fizice ( acestea sunt prezentate detaliat pe pagina de facebook a Centrului militar județean Botoșani )

Candidații declarați ”Admis” în urma susținerii probelor de selecție vor efectua examinarea medicală.

3. Vizita medicală – Spitalul Militar Clinic de Urgență Iași – în perioada 20 februarie -13 aprilie 2023;

4. Finalizarea dosarului de candidat – numai după parcurgerea tuturor etapelor anterioare – la sediul biroului informare-recrutare – până la data de 28 aprilie 2023;

5. Prezentarea la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” – Câmpulung Moldovenesc – în data de 18 mai 2023;

6. Susținerea testului de verificare a cunoștințelor la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” – Câmpulung Moldovenesc – în data de 19 mai 2023;

În completarea informării privind admiterea în învățământul liceal militar facem următoarele precizări :

– un candidat poate avea cel puțin o opțiune și cel mult cinci opțiuni;

– admiterea în colegiile naționale militare se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor finale de admitere, în funcție de opțiunile candidaților;

– testul de verificare a cunoștințelor la admiterea în colegiile naționale militare se susține la Colegiul Național Militar de la Câmpulung Moldovenesc indiferent de instituția pentru care a optat candidatul iar timpul de susținere a testului este de 3 ore.

–  testul de verificare a cunoștințelor la admiterea în colegiile naționale militare conține 30 de itemi, din care 10 pentru Limba și literatura română, 10 pentru Geometrie și 10 pentru Algebră;

– media finală de admitere se calculează potrivit formulei stabilite de Ministerul Educației Naționale.

 

           Candidații declarați NEADMIS la una din instituțiile de învățământ liceal militar participă la repartizarea computerizată organizată de Ministerul Educației Naționale.

Chiar dacă foarte mulți tineri consideră că mai este suficient timp până la admiterea din anul 2023, recomand celor interesați să ne viziteze cât mai curând la sediul biroului informare recrutare al Centrului Militar Județean Botoșani, situat în strada Sucevei, nr. 2, în zilele lucrătoare de luni, miercuri, joi, vineri între 08.00-16.00, și marți între orele 10.00-18.00 iar informațiile suplimentare se pot obține la telefoanele 0231-518 086, 0231-512495, 0231-512850, int. 104, 106, pentru a se informa din timp privind criteriile ce trebuie îndeplinite dar și etapele ce trebuie urmate până la examenul propriu-zis.

Detalii suplimentare se găsesc și pe internet, pe site-ul oficial al Ministerului Apărării Naționale, la adresa www.mapn.ro , www.recrutare.mapn.ro sau pagina de facebook a Centrului Militar Județean Botoșani.

 

Întocmit

                             Șef Birou Informare-Recrutare

                             Lt.col.

                                         Ștefan – Dorin ȚICALO

                             tel. fix 0231 – 518 086

 În cazul în care se vor modifica termenele finale acestea vor fi postate pe pagina de Facebook – Centrul Militar Județean Botoșani.

 

 

VĂ MULȚUMIM.

Biroul informare-recrutare – Centrul militar județean Botoșani

Telefon 0231 518 086

În timpul orelor de program

 

Ultima actualizare: 18:28 | 13.09.2023

Sari la conținut